5 consells per ser més productiu estudiant

En període d’exàmens solem notar que, després de diverses hores estudiant, ja no som capaços de seguir memoritzant res i el cos ens demana que descansem una mica. Per què vam arribar a aquests extrems?

Normalment solem quedar-nos diverses hores estudiant sense descansar perquè pensem que d’aquesta manera serà més efectiu, però la veritat és que aquesta creença és errònia.

Es pot aprendre molt més estudiant menys temps, però ho hem de fer servir al nostre favor i, per això, anem a desvetllar els millors consells a continuació.

Consells per ser productiu mentre estudies

Quan tenim alguna cosa nova per aprendre i estudiar, ens pot resultar molt aclaparador pensar cómo organitzar-nos de la millor manera possible per arribar a tot. Així doncs, si volem ser realment productius, hem de seguir les següents claus:

Estudiar a sessions fragmentades o per blocs de temps

En condicions normals, tenim problemes d’aprenentatge a partir de la mitja hora de concentració, pel que és recomanable fer petites sessions amb descansos d’uns minuts. Quan estiguis al descans fes alguna activitat divertida, això s’anomena reforç positiu, cosa que et motivarà a seguir estudiant després.

Tenir un racó per estudiar

Has de tenir un lloc en què només et dediquis a estudiar. Això t’ajuda a estar més concentrat en estudiar i que no tinguis cap tipus de distracció extra. A més, pots sortir d’aquest espai en el teu moment de descans i despejarte tranquil·lament.

Estudiar de forma activa

És important que distingeixis els conceptes de reconeixement i record. El reconeixement necessita un estímul concret per donar a conèixer una resposta, una cosa pot ser que no aparegui en un examen. El record es basa en aprendre dades o conceptes concrets per després escriure’ls o comptar-los. Pel que si estudies d’una forma activa, vas a influir positivament a que es quedin en la teva memòria els records, una cosa que per a un examen serà més productiu que aprendre només les dades.

Prendre bons apunts

És important que trobis la manera de que els teus apunts siguin útils i, a més, és recomanable que els repassis de tant en tant. Tenir els apunts a el dia et facilitarà el posterior estudi i, per supeusto, l’enteniment de tot el que has vist a classe durant aquest període concret abans d’enfrontar-te a un examen. Si hi ha alguna cosa que no entens, sempre és bo preguntar als teus companys, i fins i tot a professor perquè et aclareixin els dubtes pertinents.

Preparar-se per ensenyar a algú que s’ha après

Això et va a demostrar si el que estàs estudiant ho entens o no. Fins i tot pots escriure un resum i fer com que l’hi estàs explicant a una altra persona. Això t’ajudarà a que el record es quedi al teu cap, a més de detectar els aspectes que encara no domines.

Conclusió

Per estudiar d’una forma efectiva, hem de tenir en compte certs trucs que es resumirien en estudiar durant breus períodes de temps, tenir bons apunts, tenir una habitació concreta perquè ningú et molesti mentre estàs estudiant, fer-ho de forma activa i preparar-te com si fossis a fer una presentació oral. Amb tot això t’assegurem que estaràs aprofitant molt millor el temps d’estudi i això es notarà en els teus resultats.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *