7 claus per preparar millor els exàmens

Preparar els exàmens requereix temps, dedicació i entusiasme per anar evolucionant en la pròpia formació educativa. Enfrontar un examen representa un gran desafiament per als estudiants, ja que aquesta situació genera dubtes, nerviosisme i inseguretat personal.

No obstant això, hi ha diverses estratègies senzilles d’aplicar que asseguren l’èxit en un examen. Per a això, és important que l’estudiant conreï un bon estat d’ànim que li permeti focalitzar la seva ment en els coneixements que desitja adquirir.

1. Començar a estudiar anticipadament

El primer que has de fer per encarar un examen és començar a estudiar amb molt de temps d’anticipació. Això et donarà tranquil·litat i et sentiràs segur a l’hora d’enfrontar l’avaluació. Estableix un horari fix per estudiar, el qual ha d’esdevenir part de la teva rutina diària. Acostumar-te a estudiar en un horari determinat facilitarà el teu aprenentatge.

2. Planificar

Crea un pla d’estudis que s’adapti al teu estil de vida. Potser tu et dediques a estudiar exclusivament, treballes en una companyia o practiques un esport en particular. Basant-te en els teus horaris i activitats, estableix què vas a estudiar cada dia. Recorda incloure tot el material: llibres, apunts i resums, entre altres.

3. Crear l’ambient ideal per estudiar

Construeix el teu espai ideal per a l’estudi, segons les teves pròpies preferències. En la mesura de les teves possibilitats, tria una habitació tranquil per estudiar. La clau és que aquest espai sempre estigui ordenat, doncs això facilita l’organització dels teus estudis. Estableix un lloc per guardar els teus quaderns, llibres, fotocòpies, etc. L’important és que prevalgui l’ordre i la bona organització.

4. Dedicar-se exclusivament a estudiar

Una vegada que ja hagis establert un lloc i horari d’estudis, dedica’t exclusivament a estudiar. Evita distreure’t amb les xarxes socials o les aplicacions del teu telèfon mòbil. No converses amb ningú mentre estàs estudiant, ja tindràs temps per a això. El fet focalitzar únicament en els teus estudis facilitarà la incorporació de la matèria que estiguis aprenent.

5. Dividir les sessions d’estudi

Distribueix en diverses sessions d’estudi tot el material que has d’aprendre. Això et permetrà dominar el que estàs estudiant, ja que incorpores coneixements de poc. Aquest aprenentatge gradual farà que et sentis segur, ja que evitaràs l’estrès i no aniràs apressat per adquirir massa informació en poc temps.

6. Revisar

A mesura que s’acosta la data de l’examen, anima’t a revisar els coneixements que has adquirit fins ara. Realitza una autoavaluació del que saps. Aquest exercici permet saber els temes que domines i què és el que et falta. El millor és que entendràs millor cada concepte que estudies i això augmentarà el teu èxit en els exàmens.

7. Desenvolupar hàbits saludables

Preparar els exàmens també requereix que cultivis hàbits saludables que impactin positivament en el teu rendiment intel·lectual. Procura alimentar saludablement a través d’aliments nutritius. Realitza exercici físic, ja que això fa que el cervell s’oxigeni millor, cosa que afavoreix l’aprenentatge. Dorm bé, entre 7 i 8 hores cada nit. Això fa que la teva ment capti i assimili millor els coneixements que vas estudiar durant el dia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *